ГоловнаБлогТоп 7 причин чому ваше авто ще не продане

Топ 7 причин чому ваше авто ще не продане

Продаж автомобіля на вторинному ринку може стати справжнім головним болем. Часто трапляється, що автовласник переконаний у відмінному стані свого транспортного засобу. Він вклав час та кошти у наведення порядку з кузовом та салоном, виконав заміну масел, і навіть наполірував корпус. Проте охочих купити машину немає. З кожним днем ситуація стає все більш напруженою, потрібні гроші, час іде. У такій ситуації насамперед варто розібратися чому авто не користується попитом.

Топ 7 причин чому ваше авто ще не продається

7 причин, чому авто не купують

Швидкість продажу вживаного автомобіля залежить від багатьох факторів, у тому числі від пори року та вартості палива. Варто звернути увагу на такі причини:

  1. Головне – надто висока ціна. Переоцінка автомобіля може призвести до затяжного продажу. Важливо встановити адекватну вартість, орієнтуючись на стан машини та ціни на приблизно такі ж авто, зі схожими значеннями пробігу та роком випуску.

  2. Проблеми з документами на авто. Наявність усіх необхідних документів «на руках», включаючи технічний паспорт, буде ключовою для законного продажу автомобіля.

  3. Неповний опис. Скорочений варіант оголошення не додасть очок на користь вашої пропозиції. Чим докладніше ви все опишите, тим менше потрібно буде розповідати одне й те саме по телефону. До того ж потенційні покупці більше довірятимуть такому продавцю.

  4. Невдалі та нечіткі фотографії. Машин у продажу зазвичай багато, тому більшість покупців не сильно придивлятимуться до поганих фото автомобіля. Темні або нечіткі знімки з дивних ракурсів багатьох можуть відлякати.

  5. Нерозвинений авторинок. Не скрізь автомобілі продаються однаково швидко, наприклад, у передмісті ви можете продавати низькокліренсний седан довше, ніж у великому місті. У вашій місцевості можуть бути популярнішими, наприклад, позашляховики.

  6. Стан автомобіля. Передпродажна підготовка транспортного засобу – це не марна трата коштів. Більшість покупців вибирають безпроблемні машини, в які "сів і поїхав", тому чим менше буде технічних неполадок і проблем з кузовом і салоном, тим більше у вас буде пропозицій про купівлю.

  7. Популярність моделі та типу кузова. Деякі моделі та типи кузова залишаються популярними протягом тривалого часу, тоді як інші можуть виходити з моди, як це було, наприклад, з універсалами. Економічні моделі з доступними запчастинами зазвичай мають великий попит.

Чому машина не продається

Поради з підготовки автомобіля до продажу

  • Запишіться на техогляд – перед угодою найімовірніше покупець захоче перевірити машину на СТО, тому всі недоліки та проблеми будуть все одно виявлені. Краще заздалегідь подбати про те, щоб машина була у найкращому стані.

  • Перше враження дуже важливе, тому варто звернути увагу на зовнішній вигляд автомобіля. Миття зовні та всередині, полірування кузова та усунення дрібних дефектів допоможуть створити приємне враження. Якщо потрібно, проведіть дрібний кузовний ремонт, щоб покупець не став торгуватися за кожен найменший дефект.

  • Підготуйте оголошення, де будуть вказані всі основні характеристики, важливі деталі про стан автомобіля. Важливо зробити кілька чітких фотографій із різних ракурсів, щоб покупці могли добре роздивитись транспортний засіб.

  • Салон має бути в порядку теж. Зазвичай вистачить звичайної чистки, а якщо є серйозні забруднення, краще замовити хімчистку або купити чохли на сидіння. Для дорогих моделей можна звернутися до детейлінг-центру та усунути всі дефекти.

  • Встановіть адекватну ціну, яка відповідає ринковій вартості вашої машини. Додайте 100-200 у.о. до ціни з розрахунковим на те, що покупець все одно захоче сторгуватися трохи дешевше.

Як підготувати авто до продажу

Що робити, якщо авто не продається

Якщо вам терміново потрібні гроші і більше немає часу чекати покупця, який дійсно зацікавився, ви можете звернутися в нашу компанію. Ми спеціалізуємося на терміновому викупі автомобілів з різним пробігом та в будь-якому стані. Викуповуємо також авто після ДТП, з поломками, проблемні – практні будь-які транспортні засоби.

Надаємо повний спектр послуг, включаючи технічну експертизу та евакуацію з місця стоянки. Готові запропонувати вам оплату у день звернення.

 
Залишіть свої дані
Щоб ми могли зв'язатися з Вами і уточнити всі деталі
Надіслати
Massenger
Whatsapp
Viber
Telegram
Kyivstar097 617 02 02
Lifecell093 617 02 02
Vodafone099 617 02 02
Обратный звонокВам перезвонят
Email письмо