ГоловнаБлогПрофесійна оцінка автомобіля після ДТП

Професійна оцінка автомобіля після ДТП

Кожен водій, який потрапив в аварію на дорозі, хоче знати суму збитків свого авто. Не має значення – щоб надати її до виплати винуватцю ДТП або просто зрозуміти, скільки грошей знадобиться для ремонту.

Як і ким проводиться оцінка автомобіля після аварії

Експертиза після ДТП - це експертна оцінка, яка визначає ринкову вартість ушкоджень машини. Потім ця сума віднімається від поточної ринкової вартості авто і виходить реальна ціна автомобіля.

Коли необхідна експертиза після ДТП

  • Власник не впевнений у точності попередньої оцінки і хоче повторити процедуру, але вже за участі незалежного експерта.

  • Потрібно встановити реальну вартість машини після пригоди, щоб продати її. Одна річ якщо, наприклад, є розбита фара або погнуте крило, і зовсім інше – якщо при аварії були пошкоджені важливі вузли. Також можуть бути приховані поломки, які виявляться лише з часом.

Професійна оцінка автомобілів після ДТП

Хто проводить оцінку

Страхові компанії обов'язково оцінять збитки після ДТП, якщо ви вчасно повідомите їх про те, що сталося. Багато водіїв вже стикалися з такою ситуацією, і можуть підтвердити – подібна оцінка найчастіше буде необ'єктивною, збиток – заниженим. Тому варто звернутися до незалежних фахівців.

Що і як оцінюється

Експерти знайдуть усі видимі та приховані пошкодження автомобіля, оцінять його технічний стан та приблизну вартість ремонту. Фахівець зіставляє реальні характеристики авто з даними в документах, перевіряє технічні параметри.

Вся процедура складається з кількох етапів:

  1. Перевірка документів на машину.

  2. Огляд автомобіля, перевірка пошкоджень, вказаних власником. Проводиться детальний огляд двигуна, кузова та зовнішнього вигляду автомобіля. Відзначається пробіг та стан салону.

  3. Фотофіксація пошкоджень.

  4. Визначення поточної ринкової вартості авто. Експерт аналізує ринок з урахуванням марки, року випуску та особливостей автомобіля.

  5. Розрахунок фізичного зносу деталей та збитків після ДТП.

  6. Калькуляція приблизних витрат на ремонт.

Оцінка автомобілів після ДТП

Документи для оцінки автомобіля після аварії

  • Технічний паспорт – інформація про модель, марку, рік випуску та ін.

  • Паспорт та ідентифікаційний код – підтверджують право власності на автомобіль.

  • Виписка про реєстрацію компанії – тільки для юросіб.

Чому машина після ДТП справна, але може коштувати недорого

Під час експертизи враховується не лише ціна ремонту, а й ступінь зносу деталей до аварії. Це означає, що якщо автомобіль був досить старим або мав деякі зношені компоненти, їхня вартість також враховується в загальній сумі. Тому іноді власник хоче скористатися автовикупом після начебто невеликої ДТП, а виявляється що вартість машини набагато нижча ніж він очікував.

З іншого боку, відносно нову машину навіть після серйозної аварії можна продати за пристойну суму. Наприклад, її механізми можуть бути мінімально зношені, а запчастини дуже затребувані. Незалежний експерт допоможе помітити усі пошкодження та визначити реальну вартість ремонту.

Що таке амортизація авто

Вартість вашого автомобіля зменшується не лише після ДТП, а й у міру його старіння. Цей процес залежить від багатьох факторів. Уявімо, що два автомобілі були придбані в один і той же день. Один з них був випущений відомим виробником з високим рейтингом, а інший – менш відомий і з нижчим рейтингом. Останній втрачатиме свою цінність швидше.

Норма амортизації також залежить від інших факторів:

  • Витрата палива – авто з невеликою витратою оцінюються вище.

  • Пробіг – безпосередньо пов'язаний із зносом усіх деталей.

  • Технічне обслуговування – регулярне обслуговування допомагає зберегти цінність вашого автомобіля.

  • Знос салону – гарна всередині та зовні машина коштує дорожче.

Оцінка машини після ДТП

Ціна авто після ДТП

Уявимо, що ви замовили професійну оцінку вартості машини після ДТП і отримали суму, за яку в принципі згодні продати свій транспортний засіб. Однак насправді часто виявляється, що звичайні покупці та компанії з автовикупу пропонують ціну нижче. Чому так? Крім очевидної причини – всі хочуть купити дешевше – реальна сума може бути на 20% нижчою через:

  • Невизначеність рівня збитків – якщо пошкодження були дуже серйозними і торкнулися основних вузлів авто, то єймовірність, що вони знову виявляться пізніше або за певних умов їзди.

  • Якість ремонту – якщо використовувалися неоригінальні запчастини або ремонт було проведено неякісно, це може зменшити ціну автомобіля. Також це безпосередньо впливає на безпеку та може викликати проблеми у майбутньому. Тому одразу після ДТП краще вибрати автовикуп від фахівців, а приватним покупцям варто показувати машину лише після якісного ремонту.

Вартість незалежної експертизи авто після ДТП

Вартість послуг обговорюється індивідуально з кожним клієнтом, вона буде залежати від того, чи потрібен виїзд в область, авто на ходу чи ні, інш.

У підсумку варто зазначити, що передбачити те, наскільки аварія знизила вартість автомобіля досить складно. Природний знос також залежить від багатьох факторів, включаючи стиль водіння, умови експлуатації та регулярне технічне обслуговування. Тому звертайтеся до професіоналів – експертів у оцінці машин, щоб дізнатися реальну поточну вартість авто.

 
Залишіть свої дані
Щоб ми могли зв'язатися з Вами і уточнити всі деталі
Надіслати
Massenger
Whatsapp
Viber
Telegram
Kyivstar097 617 02 02
Lifecell093 617 02 02
Vodafone099 617 02 02
Обратный звонокВам перезвонят
Email письмо