ГоловнаБлог7 ознак того, що автомобіль пора продавати

7 ознак того, що автомобіль пора продавати

Будь-який, навіть найнадійніший автомобіль схильний до зносу і з часом вимагатиме все більших вкладень у різного роду ремонти. Тому краще не пропустити той момент, коли він ще має великий попит на авторинку, а технічний стан дозволяє продати машину досить вигідно. Ми займаємося автовикупом дуже багато років, і можемо поділитися своїми спостереженнями коли вже варто обирати нове авто на заміну.

1. Серйозні поломки

Один із головних сигналів того, що настав час міняти машину – несправності у важливих вузлах авто. Це можуть бути: підвіска, двигун, коробка передач, кермо. Наприклад, якщо машині потрібен капітальний ремонт двигуна, це може коштувати до половини вартості всього авто. До того ж, це робиться не за 1 день, а досить довго. У такому разі продаж авто приватній особі або автовикуп машини буде кращим рішенням і заощадить вам багато нервів.

Збільшена витрата масла в двигуні може стати тривожним сигналом, що вказує на проблеми в маслознімних кільцях, прокладках або шатунно-поршневій групі. Масло зникає через знос внутрішніх елементів двигуна, найчастіше воно потрапляє в циліндри і згоряє, що може призвести до прогару каталізаторів, появи синього диму з вихлопної труби і погіршення динамічних характеристик машини. Це також може спричинити швидке утворення відкладень у двигуні, що зрештою потягне за собою безліч дорогих ремонтів.

Продати авто з проблемним двигуном - автовикуп

Не менш сильно дратують дрібні, але часті поломки. Вони не коштуватимуть так дорого як ремонт основних вузлів, але бути постійним клієнтом на СТО теж не надто приємна перспектива. Дрібні поломки при невеликому кілометражі до того ж свідчать що збірка машини була неякісною або купили її вже з проблемами. Варто якнайшвидше продати авто тому, кого ці проблеми не сильно хвилюватимуть. 

2. Закінчився термін гарантії машини

Виробники зазвичай надають гарантію на транспортний засіб протягом перших 2-3 років або до пробігу 80-100 тисяч кілометрів. Проте, гарантія не включає витратні матеріали і не поширюється на вузли, схильні до природного зносу.

Після закінчення гарантії всі наступні ремонти доведеться оплачувати власнику автомобіля самостійно. Якщо вам важливо користуватися машиною з мінімальними вкладеннями в ремонт, краще змінити її на нову і продати дорожче, поки не закінчилася гарантія.

Як зрозуміти що автомобіль пора продавати

3. Пробіг понад 200 тис. кілометрів

Після досягнення певного пробігу автомобіль може вимагати значних вкладень у його ремонт та обслуговування. Це особливо стосується сучасних автомобілів з турбованими двигунами та автоматичними коробками передач. Наприклад, штатні турбіни рідко прослужать понад 200 тис. кілометрів, а автоматичні коробки можуть вимагати серйозного обслуговування після 250 000 кілометрів пробігу. Ремонт таких вузлів зазвичай коштує дуже дорого і може зайняти значний час. Машини з пробігом понад 200 тис. км. добре продаються на авторинку, а ще швидше їх можна продати через автовикуп.

4. Іржа на кузові

Ще одна важлива ознака, яка говорить про те, що настав час продавати автомобіль – поява іржі та тріщин на несучих кузовних елементах. Корозія може значно знизити опір кузова навантаженням і вплинути на загальні характеристики транспортного засобу. Іржа на металі кузова забирає до 30% жорсткості каркасу. Навіть у автомобілів молодше 15 років можуть бути осередки корозії на різних стадіях розвитку. У деяких випадках це призводить до проблем із закриванням дверей, капота чи багажника. До того ж, це просто некрасиво виглядає.

 Продати авто з іржею - автовикуп

5. Авто після ДТП

Масштаб пошкоджень у ДТП може бути різним. Іноді достатньо лише пофарбувати крило або замінити бампер, але іноді пошкоджуються металеві частини, або навіть може бути порушена геометрія кузова. Ушкоджений метал втрачає свою міцність після ремонту, оскільки його зварюють, витягують та піддають іншим навантаженням.

Неякісний ремонт після аварії також може призвести до появи тріщин, корозії та втоми металу на кузові. Якщо ремонт не було виконано належним чином, на зварювальних швах можна виявити тріщини, що також погіршує опір кузова навантаженням.

6. Проблеми з електронікою

У сучасних автомобілях так багато електронних систем, що перебої з ними можуть стати початком серйозних пошкоджень вже фізичних систем. Постійні збої, незрозумілі помилки та нестабільне спрацьовування електроніки можуть бути наслідком того, що якісь дроти потрібно замінити, а також перевірити програмне забезпечення автомобільних систем.

Послуги електронника коштують дорого, тим більше якщо помилка виникає не весь час, а час від часу. Ремонт може виявитися дорогим і складним, і навіть після нього немає гарантії, що проблеми не виникнуть знову, оскільки електроніка піддається впливу багатьох факторів, які важко виявити і виправити. Покупцям показувати такий автомобіль марно – у будь-який момент може виявитися дефект в електроніці. А ось викуп авто буде чудовим рішенням.

 Автовикуп машин із проблемами з електронікою

7. Просто набридло авто

Якщо машина починає набридати, то, можливо, настав час задуматися про її заміну. Автомобіль давно перестав бути предметом обожнювання та сімейним надбанням – тепер це робочий інструмент для щоденної експлуатації. То чому б не поміняти його на сучасніший, з удосконаленими характеристиками та вищою безпекою?

Продати автомобіль – вигідніше автовикуп або автобазар

Якщо ви таки вирішили продати свій автомобіль, важливо врахувати кілька речей. Оцініть у якому стані ваше авто, скільки коштують на ринку такі ж машини, хто реально може стати покупцем. Якщо ваш старий автомобіль потребує дорогого ремонту або гроші на покупку нової машини потрібні якнайшвидше, то продаж через автовикуп стане найкращим рішенням.

Автовикуп – це швидкий і простий спосіб продажу для фізичних та юридичних осіб. Ви можете отримати справедливу оцінку вартості авто та швидко отримати гроші, зробити весь процес менш стресовим.

 
Залишіть свої дані
Щоб ми могли зв'язатися з Вами і уточнити всі деталі
Надіслати
Massenger
Whatsapp
Viber
Telegram
Kyivstar097 617 02 02
Lifecell093 617 02 02
Vodafone099 617 02 02
Обратный звонокВам перезвонят
Email письмо