ГоловнаБлогНавіщо компанії скуповують вживані автомобілі

Навіщо компанії скуповують вживані автомобілі

Останнім часом дуже поширена послуга автовикупу машин – це спосіб продати авто як на ходу, так і з поломками, а також після ДТП. Автовикупом займаються приватні підприємці та компанії, при цьому в кожному місті можна знайти десятки таких підприємств. Розглянемо навіщо і хто скуповує автомобілі в такий спосіб.

Навіщо скуповують вживані автомобілі

Б/в автомобіль може бути різним: старим, відносно новим, побитим, з поломками, у кредиті тощо. У кожному випадку автовикуп матиме свою мету.

Навіщо компанії скуповують автомобілі

Викуп битих автомобілів для перепродажу

Для цих компаній це прибутковий бізнес: вони вкладаються в ремонт та відновлюють автомобіль для подальшого перепродажу.

Ціни на автомобілі, що побували в масштабній або навіть не надто серйозній ДТП, зазвичай невисокі. А якщо пошкодження значні, авто продається за ціною металобрухту. Хоча власники можуть не погодитися із запропонованою сумою, але знайти вигіднішу угоду буде вкрай складно.

Викуп кредитної машини

Для компанії або автоскупника вигода полягає у можливості придбати авто за вигідною ціною, швидко оформити угоду з банком та надалі отримати прибуток від перепродажу. Цей процес вимагає участі спеціаліста від банку-кредитора, який гарантує законність та прозорість угоди. Ціна викупу кредитного авто може бути нижчою за ринкову, а викупна сума може не повністю покрити залишок кредиту, наприклад, якщо в авто вже досить великий пробіг або накопичилися борги з автокредиту.

Автовикуп на металобрухт

Іноді проблемні, старі та сильно биті автомобілі купують для їхньої утилізації. Це особливо актуально в рамках державних програм з очищення вулиць від старих та несправних машин. Такі компанії отримують різноманітні пільги та додаткові можливості, допомагаючи зменшити кількість старих машин на дорогах.

Викуп на металобрухт

Викуп вживаного авто

Компанії, які купують уживані автомобілі, можуть значно збільшити цінність машини після невеликого ремонту чи відновлення. А значить, можна буде потім продати авто за вищою ціною.

Також деякі компанії купують вживані автомобілі для власних потреб, наприклад, якщо вони паралельно пропонують послуги автопрокату.

Викуп машини автодилером

Трейд-ін - це зручна послуга, що пропонується автосалонами та дилерами, яка дозволяє власникам уживаних автомобілів обміняти їх на нові або інші автомобілі, оплачуючи тільки різницю в ціні. Цей метод стимулює продаж нових авто і спрощує процес обміну для клієнтів. Мінус у тому, що цей варіант підходить тільки для авто в хорошому технічному стані та куплених із салону. До того ж, машина не може бути занадто старою.

Автокупівля на розбирання

Часто вживані автомобілі купують недорого для розбирання на запчастини. У деяких випадках деталі автомобіля можуть коштувати значно більше, ніж транспортний засіб, наприклад, якщо модель досить стара або рідкісна. Такі запчастини можна буде легко та вигідно продати автосервісам, які шукають специфічні деталі чи компоненти для ремонту.

Автомобіль під розбирання - автовикуп

Вимоги до автомобіля для його викупу

Продаж автомобіля може стати вигідним та зручним способом позбутися непотрібного транспорту. Однак перед тим як звернутися за послугами скупника, важливо знати основні вимоги:

  • Необхідно бути власником автомобіля та мати техпаспорт на нього. Як варіант – мати нотаріально засвідчену генеральну довіреність на операції з авто.
  • Машина має бути чистою з юридичної точки зору: не у викраденні, без обмежень щодо операцій з авто, не в розшуку тощо.
  • З історією ДТП, що легко перевіряється, або бажано мати заповнену сервісну книжку. Це допоможе продати автомобіль дорожче.

Важливо заздалегідь уточнити всі умови, щоб уникнути непорозумінь та забезпечити швидке завершення угоди. Це допоможе отримати максимально вигідну пропозицію за ваш автомобіль.

Навіщо компанії скуповують автомобілі

Які документи потрібні для продажу авто через автоскупку

  • техпаспорт на транспортний засіб;
  • паспорт власника автомобіля;
  • кредитний договір, якщо машина у кредиті.

Для продажу потрібно вибрати компанію, яка запропонувала найкращі умови. Оцінка автомобіля проводиться на місці фахівцем, він швидко визначить ринкову вартість машини. Після погодження умов та оформлення у МРЕВ всіх необхідних документів вам перераховуються або віддаються на руки гроші та здійснюється передача автомобіля.

 
Залишіть свої дані
Щоб ми могли зв'язатися з Вами і уточнити всі деталі
Надіслати
Massenger
Whatsapp
Viber
Telegram
Kyivstar097 617 02 02
Lifecell093 617 02 02
Vodafone099 617 02 02
Обратный звонокВам перезвонят
Email письмо