ГоловнаБлогЯк підготувати авто до продажу

Як підготувати авто до продажу

Без перебільшення, передпродажна підготовка потребує вдумливого підходу. Необхідно належним чином підготувати машину для того, щоб вона справила сприятливе враження на потенційних покупців.

Зрозуміло, доведеться витратити певну суму грошей для того, щоб підвищити ринкову вартість авто. Тільки витрачати їх треба на усунення справді важливих недоліків у власних очах майбутнього власника. І пам'ятайте, що вкладення фінансових ресурсів має виправдовувати себе.

Зовнішня підготовка

Бажано, щоб огляд кузова зацікавив покупця. Для цього потрібно зробити наступні кроки:

Намагайтеся приховати сколи та великі подряпини, що кидаються в очі. Необов'язково для цього відвідувати майстерню. Навіть без практичних навичок можна усунути дрібні дефекти ЛКП.

Деталі повинні бути нормально, симетрично закріплені. Ми говоримо про молдинги, бампери, різноманітні «шильдики».

Доведеться витратити на оновлення оптики. Замініть фари, шибки, що мають серйозні пошкодження.

Можна встановити при передпродажній підготовці авто комплектуючі з розбирання. Головне, щоб вони не виглядали сильно зношеними та затертими.

Не полінуйтеся добре наполірувати кузовні елементи. Так ви суттєво підвищите привабливість автомобіля.

Як підготувати авто до продажу

Працюємо над салоном

Не менш важливою є і цілісність оббивки, стан пластику. У салоні наведіть лад, всі кнопки повинні нормально працювати. Отже, чим варто зайнятися:

Кожна дрібниця має бути працездатною. Тобто, склопідйомники, електропривід дзеркал, сидінь і навіть прикурювач не повинні викликати нарікань. Ця порада однаково стосується динаміків і навіть плафонів освітлення.

Відновіть зовнішню привабливість оббивки сидінь, наполіруйте пластикові деталі.

Дотримуйтесь ідеальної чистоти в салоні. Існує чимало бюджетної, але ефективної автохімії для вирішення подібних завдань. Якщо кошти дозволяють, можна вдатися до послуг професіоналів, відігнавши машину на автомийку.

Не забудьте здійснити прибирання в багажнику. Пам'ятайте, що відсутність у ньому мотлоху створює відчуття великого корисного простору.

Позбавтеся малоприємних «ароматів», що з'явились в авто. Цілком ймовірно, що достатньо буде провести повноцінну хімчистку, але в ряді обставин цього виявляється недостатньо.

Як підготувати авто до продажу

Підкапотний простір та трансмісія

Необхідно «довести до пуття» силовий агрегат, щоб під час його роботи був відсутній шум, що вселяє побоювання. Це гучний стукіт гідрокомпенсаторів, свист зношених підшипників, стукіт розподільного валу.

Зрозуміло, що капітальний ремонт мотора не виправдає себе, але постарайтеся обійтися бюджетними напівзаходами. Ми говоримо про заміну олії на густішу, але згідно з допуском автоконцерну про інші подібні заходи.

Це побажання стосується і трансмісії. Ніхто не говорить про необхідність перебирання КПП, але доцільно замінити до краю зношену хрестовину і встановити нові пильовики замість порваних на ШРУСах.

Не забудьте замінити патрубки, що підтікають, шланги. Долийте до рівня технічні рідини.

Ходова та гальмівна системи

Повне відновлення підвіски обходиться недешево, тому усувайте найсерйозніші ознаки на ходу.

Добіться, щоб на ходу не рипіли сайлентблоки та не стукали кульові. Не треба міняти важелі у зборі, завжди є можливість запресувати сайлентблоки або поставити нову недорогу кульову опору.

Не забудьте усунути неполадки гальм, адже це найважливіший аспект безпеки на дорозі.

Як підготувати авто до продажу

Як бачите, особливих труднощів у передпродажній підготовці авто немає.

Треба лише раціонально розподіляти кошти на усунення недоліків.

У такому разі, вам напевно вдасться отримати за машину пристойну суму,
яка буде вищою від вартості на ринку.

 
Залишіть свої дані
Щоб ми могли зв'язатися з Вами і уточнити всі деталі
Надіслати
Massenger
Whatsapp
Viber
Telegram
Kyivstar097 617 02 02
Lifecell093 617 02 02
Vodafone099 617 02 02
Обратный звонокВам перезвонят
Email письмо