ГоловнаБлогКупити авто безпечно - що обов'язково потрібно перевірити

Купити авто безпечно - що обов'язково потрібно перевірити

Покупка авто одночасно і радісна подія, і змушує понервувати більшість автолюбителів. Чи не обдурить продавець, чи не виявиться, що у машини зовсім не ті характеристики, що були заявлені спочатку? Розглянемо, що потрібно обов'язково перевірити перед покупкою та що має вас насторожити.

Купити авто безпечно

Як купити авто - головне правило 

Перше та головне – на перегляд потрібно вирушати не самому. Навіть якщо ваш друг (або чоловік, або родич і т.д.) теж далеко не експерт в автомобільній тематиці, все одно його присутність дуже важлива. Це ваша підстраховка та додаткова пара очей. Те, що ви не помітите, зможе побачити друга людина, так само і з інформацією від власника – все, що ви пропустите, він може запам'ятати.

Купити машину - що можна перевірити самостійно

На первинному огляді можна багато дізнатися навіть без фахівця, наприклад, подивитися чи не відрізняється авто від тих фото, які ви бачили в оголошенні, як воно проявляє себе в їзді і чому власник хоче продати машину. Також перед тим, як купити авто ви можете самостійно зробити:

  1. Зовнішній огляд кузова – перевірте лакофарбове покриття кузова на наявність подряпин і іржі на підкрилках, крилах, дверях, біля порожків, унизу під кромками дверей та інш. Можливо, ви побачите також сліди підфарбовування, порушення однорідності фарби.

  2. Огляд салону – загляньте всередину, огляньте на наявність пошкоджень і потертостей, перевірте роботу приладів, кондиціонера, радіо, іншого функціоналу інтер'єру. Водійське сидіння має бути зі слідами зносу та найбільш продавленим серед усіх, ліва сторона – потертою. Якщо сидіння виглядає новим, можливо, в машині був серйозний кузовний ремонт.

  3. Перевірка пробігу на спідометрі.

  4. Огляд багажника – оббивка, наявність подряпин на пластиці, прогинів піддону.

  5. Візуальний огляд моторного відсіку – перевірте на предмет підтікання олії, цілісності та відсутності корозії несучих кузовних деталей (лонжеронів).

Що потрібно перевірити при покупці авто

Попросіть власника розповісти про проблемні місця авто. Чесний продавець розповість про всі ремонтні роботи, і ви відразу зможете оцінити, чи готові ви до подальшого детальнішого огляду машини фахівцями. Також потрібна інформація про:

  • історію технічного обслуговування;
  • ДТП за участю машини;
  • проведені ремонти та заміну запчастин.

Перевірка на СТО перед покупкою машини

Без цього етапу можна купити машину з проблемами, які виявляться не одразу, а через 1-2 тис. км. Важливо вибрати СТО, якому ви довіряєте, і заздалегідь забронювати час свого приїзду. Фахівець виконає:

  1. Огляд трансмісії та ходової частини на підйомнику – ви отримаєте реальні експлуатаційні характеристики автомобіля.

  2. Інструментальний огляд товщини лакофарбового покриття – буде відомо в яких місцях і наскільки якісно було пофарбовано машину або замінено деталь кузова. Різниця відтінків може вказувати на факт ДТП з рихтуванням і заміною кузовних панелей.

  3. Комп'ютерну діагностику двигуна та основних систем – дуже важливий етап для сучасних авто з великою кількістю електроніки.

Купити авто з перевіркою на СТО

Тест-драйв перед тим як купити автомобіль

Тест-драйв – це важливий етап, який дозволяє повноцінно оцінити роботу авто та зручність його використання. Якщо ця машина досить старенька, то при їзді в ній буде чуттно все, починаючи від характерних (або, навпаки, нехарактерних) звуків, які видає двигун та ходова частина з трансмісією, і закінчуючи відчуттями від кермового керування та ефективності гальм.

Купити авто з тест-драйвом

Перевірка машини по базах перед покупкою

Найбезпечніша покупка – переоформлення через сервісний центр МВС. Сьогодні вся процедура займає менше години, при цьому автомобіль пройде перевірку по різним базам, наприклад, на предмет викрадення або накладеного арешту. Тільки при купівлі з повною перереєстрацією транспортного засобу можна бути впевненим у прозорості та законності угоди.

Ще до ухвалення рішення про купівлю можна попросити у власника сервісну книжку, де відмічені всі ТО автомобіля, заміна технологічних рідин, ремонтні роботи. Такої книжки може і не бути, але якщо є – це допоможе «на старті» краще розуміти що за машина перед вами.

Якщо ви будете дотримуватися всіх перелічених порад і не економити на глибокій перевірці машини на СТО, то зможете купити автомобіль, який повністю відповідатиме очікуванням.

 
Залишіть свої дані
Щоб ми могли зв'язатися з Вами і уточнити всі деталі
Надіслати
Massenger
Whatsapp
Viber
Telegram
Kyivstar097 617 02 02
Lifecell093 617 02 02
Vodafone099 617 02 02
Обратный звонокВам перезвонят
Email письмо