ГоловнаБлогЧи можна продати автомобіль у заставі

Чи можна продати автомобіль у заставі

Продаж заставного автомобіля – завдання, з яким стикаються багато автовласників, які вирішили позбутися зобов'язань перед банком-кредитором. Знайти покупця в цій ситуації мало – потрібно ще й знати нюанси процедури, щоб уникнути неприємних сюрпризів.

Яке авто вважається заставним

Заставне авто – це транспортний засіб, який виступає гарантією повернення кредиту чи іншої позики. Автомобіль фактично перебуває у власності власника, але юридично належить кредитору, поки позичальник повністю не погасить заборгованість. Кредитором може бути банк, ломбард, інша кредитна організація. Якщо кредит не погашається, то кредитор має право вилучити та продати автомобіль. 

Основні характеристики заставного авто: 

  • Страхування. Найчастіше кредитор вимагає застрахувати автомобіль, щоб зменшити свої ризики. Наприклад, страховка КАСКО на випадок угону чи ДТП.

  • Обтяження. На ТЗ накладається обтяження, що фіксується у відповідних реєстраційних органах. Це означає, що без дозволу кредитора власник не може продати чи подарувати авто.

Заставні авто часто продаються за зниженою ціною, оскільки покупці розуміють, що така покупка більш ризикована.

Чи можна продати автомобіль у заставі

Відмінності заставної машини від кредитної

Для багатьох автовласників різниця між заставним та кредитним автомобілем не очевидна, але насправді це два абсолютно різні поняття. 

  1. Кредитний автомобіль – це машина, яку купують у кредит на гроші, взяті в борг у банку. І тут автомобіль фактично належить банку до того часу, поки позичальник повністю не погасить кредит. Якщо позичальник не виконає своїх зобов'язань, банк має право забрати автомобіль.

  2. Заставний автомобіль – це транспортний засіб, що вже належить власнику, але використовується як запорука забезпечення позики. Така застава може бути надана банку, ломбарду чи іншій фінансовій організації. Якщо власник не зможе повернути борг, кредитор може продати автомобіль для заборгованості.

Як продати автомобіль у заставі

Законні способи продажу заставного авто

Продаж заставного автомобіля може здатися складним завданням, але існує кілька законних способів: 

  • Самостійний пошук покупця. Найкраще якщо це буде знайомий – покупець повинен довіряти продавцю, тому що йому доведеться внести оплату за автомобіль до того, як поточний власник повністю погасить кредит та оформить усі необхідні документи для продажу.

  • Продаж через банк. У деяких випадках банк, який видав автокредит, може взяти на себе роль продавця. Це можливо, якщо ринкова вартість автомобіля покриває залишок за кредитом. Якщо виручених грошей недостатньо, позичальник повинен внести суму, якої не вистачає. Спосіб не дуже вигідний, оскільки банк буде зацікавлений продати швидко і так, щоб просто перекрити залишок боргу. Це може суттєво знизити ціну автомобіля.

  • Переоформлення кредиту на нового власника. Ще один спосіб – знайти покупця, який погодиться взяти на себе кредитні зобов'язання. Для цього потрібно переоформити кредитну угоду на нового власника.

Як продати заставне авто

Швидкий продаж заставного авто через автовикуп

Продаж заставного автомобіля може бути непростим, але здійсненним завданням. Один з найшвидших і найефективніших способів – скористатися послугами компанії, що спеціалізується на автовикупі, такої як Kubai Car. Ми купуємо звичайні та заставні автомобілі в будь-якому стані. 

Вам потрібно: 

  1. Звернутись до нас за телефоном або заповнити форму прорахунку на сайті. Вкажіть у формі рік випуску, марку, пробіг, модель та характер застави. З цих даних менеджер за 10-15 хв. зможе заздалегідь оцінити вартість вашого автомобіля.

  2. Зустрітися з оцінювачем. Направимо до вас технічного експерта для огляду авто. Він може приїхати до будь-якої точки Харкова чи області, проведе ретельну оцінку стану автомобіля та визначить його точну ринкову вартість.

  3. Привезти документи на автомобіль. Також знадобляться документи, що стосуються застави, щоб перевірити всі юридичні аспекти.

  4. Укласти угоду купівлі-продажу та отримати гроші. Ми виплачуємо кредитній організації залишок по заставі, залагоджуємо всі юридичні питання та оформляємо договір купівлі-продажу. Ви одразу ж отримаєте суму після погашення боргу.

Продаж заставного автомобіля через автовикуп є юридично прозорим і безпечним, займає мінімум часу і звільнить вас від кредитних зобов'язань.

 
Залишіть свої дані
Щоб ми могли зв'язатися з Вами і уточнити всі деталі
Надіслати
Massenger
Whatsapp
Viber
Telegram
Kyivstar097 617 02 02
Lifecell093 617 02 02
Vodafone099 617 02 02
Обратный звонокВам перезвонят
Email письмо