ГоловнаБлогЯк вигідно продати авто на розбирання

Як вигідно продати авто на розбирання

У деяких випадках власникам авто доводиться розлучитися зі своїм транспортним засобом та продати його на деталі. Найчастіше це відбувається через проблеми з документами, серйозну поломку машини чи інші обставини. Просто здати на металобрухт – надто нерозумно, а продати новому власнику практично нереально. Розберемося куди і як можна продати машину на розбирання.

Які машини можна здати на розбирання

Здати можна будь-яке авто, оскільки завжди потрібні запчастини навіть на найрідкісніші моделі. Однак чим популярніша модель та «свіжіше» рік випуску, тим швидше та дорожче можна буде продати авто на деталі. Однак, якщо транспортний засіб повністю вигорів і фактично перетворився на шматок металу, то ймовірність скупки на деталі вкрай низька. Така ж ситуація буде з машиною після серйозного ДТП – можливо, буде вигідніше одразу здати її на металобрухт.

Часто необхідність продажу виникає після того, як машина потрапила в аварію. Якщо транспортний засіб отримав серйозні пошкодження, які неможливо або надто дорого ремонтувати, його частини можуть бути потрібні для використання в інших машинах. Наприклад, якщо удар припав на передню частину авто, кузовні деталі на задній та бічній стороні можуть залишитися придатними для подальшого використання. Ці запчастини можна буде зняти та продати, а решту – здати на металобрухт або утилізувати.

Авто на розбирання - продати вигідно

Куди здати машину на розбирання

  • Звернутися до спеціалізованої компанії, яка займається скупкою авто на розбирання. Цей варіант підходить якщо ви хочете продати машину швидко і без зайвого клопоту. Такі компанії пропонують безкоштовний виїзд оцінювача, допомогу в оформленні документів і вивезення авто своїм евакуатором.
  • Продати автомобіль самостійно. Цей варіант підійде якщо ви не поспішайте і готові вкласти достатньо часу і сил. Необхідно буде показувати транспортний засіб потенційним покупцям, відповідати на дзвінки зацікавлених у купівлі. З іншого боку, у такий спосіб можна отримати більше вигоди від покупки. Також можна розібрати машину на запчастини та продати їх окремо через інтернет або авторинок, але знадобляться навички та інструменти для розбирання, а також місце для зберігання деталей. Також потрібно оформити документи про списання або утилізацію авто, щоб уникнути штрафів та податків.

Чи можна продати машину на запчастини самостійно

Щоб продати свою машину на запчастини потрібно:

  1. Повністю розібрати авто до окремих запчастин.
  2. Відсортувати деталі за їх станом, очистити та підготувати їх до продажу.
  3. Визначити ціни на деталі, порівнюючи їх з аналогічними на ринку.
  4. Розмістити оголошення на різних інтернет-ресурсах.
  5. Знайти покупця.
  6. Зняти машину з обліку та оформити документи про утилізацію.

Здати авто на розбирання - Харків

Продати авто з документами на розбирання

Такі авто – це зазвичай застарілі моделі, які потребують ремонту, але це просто невигідно. Також часто на розбирання йдуть машини після ДТП, згорілі авто, з поламаним двигуном. Як і у випадку звичайного продажу авто «на ходу», продавець просто передає ТЗ новому власнику і отримує гроші. Також можна оформити генеральну довіреність на подальший продаж іншою людиною.

Як продати авто на запчастини без документів

В Україні є досить серйозна проблема з великою кількістю старих авто не на ходу та в поганому технічному стані. Багато старих машин, випуску 80-90-х років, а також авто, завезених із ЄС без сплати мита та офіційної реєстрації. В результаті багато ТЗ стали фактично нелегальними, тому що минув термін тимчасового ввезення, а розмитнення авто невигідне - машина вже стара і податок на неї буде завеликим. Навіть із наявністю документів юридично її не можна експлуатувати. Найкращим варіантом у такому випадку буде продаж машини на розбирання та утилізацію.

Продати машину на деталі

Скільки можна отримати за авто на розбирання

Ціна машини на розбирання може сильно змінюватись, вона залежить від моделі ТЗ, року випуску, стану основних вузлів та інших характеристик. У кожному випадку все індивідуально і потрібно звертатися до фахівця-оцінювача, щоб дізнатися вартість. Такою оцінкою займаються компанії з автовикупу – тут можна швидко та безкоштовно дізнатися яка буде ціна машини на запчастини.

На швидкість продажу автомобіля впливають його рік випуску, зовнішній вигляд та технічний стан. Новіші і добре збережені машини, як правило, привертають більше уваги покупців, і продаж буде швидшим.

Якщо ви оберете продаж через компанію з автовикупу, краще звернутися до нас – Kubai Car працює понад 10 років і ми маємо великий досвід у цій сфері. Допоможемо отримати максимум за ваше авто, проконсультуємо з усіх питань, допоможемо правильно оформити документи.

 
Залишіть свої дані
Щоб ми могли зв'язатися з Вами і уточнити всі деталі
Надіслати
Massenger
Whatsapp
Viber
Telegram
Kyivstar097 617 02 02
Lifecell093 617 02 02
Vodafone099 617 02 02
Обратный звонокВам перезвонят
Email письмо