ГоловнаБлогЯк зберегти старі номери при продажу авто

Як зберегти старі номери при продажу авто

Покупка нового автомобіля – це завжди радісна подія. Але що робити, якщо ви не хочете розлучатися зі старими номерами з попереднього авто? Це може бути вдала комбінація цифр, оплачений буквений номерний знак або номер, до якого ви звикли. Хороша новина – залишити номерний знак можна, і до того ж досить легко.

Як залишити номери зі старої машини

При покупці нового авто вам можна буде вибрати один із варіантів:

  1. Перезакріплення номерів. Якщо ви одразу продаєте машину і купуєте нову в цьому ж сервісному центрі МВС, то старий автономер переноситься на новий автомобіль і закріплюється за ним.

  2. Зберігання номера. Якщо нову машину ви поки не купуєте, номерний знак можна буде зберегти за власником на майбутнє. Ця послуга платна, але ідеально підходить, якщо ви збираєтеся найближчим часом придбати авто.

Як зберегти старі номери під час продажу авто

Що потрібно зробити, щоб залишити старі номери машини

Коротка інструкція як зберегти автономери:

  1. Зверніться до сервісного центру МВС. Потрібні будуть оригінали документів: паспорт, код, техпаспорт на автомобіль.

  2. Виберіть спосіб зберігання номерів. Буде перезакріплення одразу або вам потрібен час та послуга зберігання номерів.

  3. Напишіть заяву на ім'я начальника сервісного центру МВС. Бланк та форму написання нададуть на місці, заява буде про перезакріплення номерного знака.

  4. Сплатіть послугу, якщо потрібне зберігання. Це офіційний платіж згідно зі встановленим тарифом.

  5. Покажіть квитанцію. Пред'явіть інспектору документ про оплату зберігання.

Номери зберігатимуться саме в цьому центрі МВС. А значить, коли ви ставитимете на облік новий транспортний засіб, то це необхідно зробити також тут. Передача номерних знаків до інших територіальних сервісних центрів МВС неможлива.

Під час встановлення на облік нової машини номер можна буде забрати. Якщо він втратив свій вигляд, на ньому є фарба, дефекти на цифрах, вм'ятини чи інші сильні пошкодження, то доведеться виготовити дублікат і лише потім встановлювати його на машину.

Як залишити номер під час продажу авто 

Ціна збереження автономера

На сьогодні вартість послуги невисока – 10,8 грн за кожен день зберігання. Обмежень немає – можна продовжувати термін стільки, скільки вам потрібно. Для продовження терміну потрібно надати квитанцію про оплату послуги в цей же сервісний центр МВС особисто (можна без попереднього запису) або набагато зручний спосіб – замовити продовження онлайн через електронний кабінет водія.

У мирний час сплатити та показати квитанцію в СЦ МВС потрібно було до закінчення терміну зберігання, але під час воєнного стану правила трохи пом'якшили. Тепер номерні знаки, залишені на платному зберіганні, так там і залишатимуться, хоча за цю послугу нараховуватиметься стандартна плата.

Як залишити автономер зі старої машини 

Інші варіанти зберегти номер

Якщо у вас кілька авто, то автономер можна буде закріпити за одним із них. Наприклад, ви продаєте машину, а свої «гарні» номери перереєструєте на іншу. Ще один спосіб – перереєстрація на транспортні засоби близьких родичів. Це можуть бути діти, батьки та дружина (чоловік), якщо ви підтвердите родинний зв'язок.

 
Залишіть свої дані
Щоб ми могли зв'язатися з Вами і уточнити всі деталі
Надіслати
Massenger
Whatsapp
Viber
Telegram
Kyivstar097 617 02 02
Lifecell093 617 02 02
Vodafone099 617 02 02
Обратный звонокВам перезвонят
Email письмо