ГоловнаБлогЩо таке автовикуп і чи вигідний він?

Що таке автовикуп і чи вигідний він?

Автовикуп – це необхідна багатьом автовласникам послуга, яка допомагає швидко та ефективно продати машину. Вона необхідна коли потрібно продати авто швидко і без зайвої тяганини, немає часу і можливості показувати машину потенційним покупцям.

Ваш автомобіль купить компанія, яка потім зробить хорошу передпродажну підготовку, можливо – ремонт машини та заміну певних запчастин, фарбування кузова та ін. Далі вона перепродасть машину дорожче, і на цьому заробить. Сьогодні існує безліч підприємців, які пропонують послуги автовикупу у Харкові та Харківській області.

 Що таке автовикуп і чи вигідний він?

Чому автовикуп став таким популярним

Основною перевагою викупу машини можна назвати швидкість всієї процедури. Ваше вживане авто можна буде продати швидко, а ціна, як правило, нижча за ринкову всього на 10%. Зараз ринок автомобілів дуже насичений – багато вживаних машин завезено та розмитнено з ЄС та США, є безліч пропозицій китайського та корейського автопрому, ін. Тому знайти покупця для вашого автомобіля, особливо якщо він потребує ремонту, може бути нелегко. Ви можете місяцями відповідати на численні дзвінки, приїжджати на покази авто, витрачати свій час і все безрезультатно. З іншого боку, через автовикуп продати машину не проблема – більшість компаній зацікавлені в ТЗ всіх моделей, років випуску та типу кузова.

Кому підійде автовикуп

Якщо ви не можете собі дозволити чекати кілька місяців і потрібно продати машину терміново, то це найкращий вибір. Наприклад:

  • виїзд за кордон на ПМП;
  • хочеться купити іншу машину, але на неї є великий попит і продавець довго не чекатиме;
  • виникла термінова потреба у фінансах.

Також автовикуп відмінно підходить для тих, хто хоче продати свій автомобіль без зайвого клопоту. Тут не точно буде торгів з потенційним покупцем, обіцянок "подумати кілька днів", пізніх дзвінків з приводу продажу машини і т.д. За ціну трохи нижчу за ринкову ви отримаєте швидку та безпечну угоду.

 Що таке автовикуп і чи вигідний він?

Як відбувається автовикуп у Харкові

Процес приблизно однаковий у всіх компаніях з викупу:

  1. Ви контактуєте з компанією, надаєте інформацію про вашу машину (модель, марка, рік випуску, пробіг та ін.). Вибирайте фірму у своєму регіоні, тоді угоду можна буде оформити швидше та зручніше.

  2. Вам повідомляють орієнтовну ціну за описом та наданим фото машини. Краще звернутися відразу до кількох компаній і вибрати ту, де запропонують більше.

  3. Експерт-оцінювач проведе діагностику всіх вузлів та зовнішній огляд автомобіля. Час та місце оцінки обговорюється, в більшості випадків вам не потрібно нікуди їхати – спеціаліст сам приїде до місця стоянки авто.

  4. Вам запропонують остаточну ціну викупу, яка залежить від витрат на відновлення автомобіля, поточного попиту на авторинку, зовнішнього вигляду авто та стану салону. Стандартно вартість, яку вам запропонують, буде нижчою на 5-10% від ринкової ціни.

  5. Якщо ви погоджуєтесь з вартістю та умовами, можна їхати на угоду до сервісного центру МВС. Головне – щоб у вас були на руках усі документи.

  6. Переоформлення автомобіля на нового власника та отримання вами грошей за машину.

Скільки часу займає процедура автовикупу

Зазвичай оформлення відбувається швидко, оскільки компанія-покупець часто співпрацює з МРЕВ. Це прискорить процедуру експертизи, а також у співробітника автовикупу швидше за все буде заброньована черга на прийом у сервісному центрі. Найчастіше на всю процедуру потрібно кілька годин.

Інший варіант – якщо авто проблемне, у вас на руках не всі документи чи потрібно оформити довіреність від власника. Угода в такому разі може зайняти кілька днів, хоча компанія з автовикупу має юриста, який зможе допомогти підготувати всі потрібні документи.

 Що таке автовикуп?

Головні переваги автовикупу для термінового продажу машини

  • Економія часу та коштів – не потрібно відповідати на дзвінки, витрачати вихідні на покази авто, займатися передпродажною підготовкою.

  • Не потрібно самостійно шукати покупців, давати оголошення про продаж.

  • Можливість вибору серед запропонованих цін на ваш автомобіль.

  • Допомога з документами – компанія допоможе оформити довіреність, відновити відсутні документи, розібратися з усіма тонкощами процедури продажу авто.

  • Відмінний спосіб продати машину не на ходу, биту, аварійну, стару, кредитну та з різними пошкодженнями. Автовикуп можливий для різних автомобілів.

Чи можливо терміново продати кредитне авто через автовикуп

Для продажу кредитних автомобілів є два варіанти: коли продає сам банк чи позичальник. Якщо продаж транспортного засобу бере на себе банк, машина спочатку ставиться на майданчик, потім оцінюється і передається в автосалон. Коли знайдеться покупець, сума кредиту буде погашена.

Якщо машина заставна і боржник сам займається продажем, він зобов'язаний перерахувати кошти на спеціальний рахунок і таким чином погасити свій кредит. Потрібно самостійно знайти покупця, далі оформити угоду з дозволу банку та після отримання коштів оплатити свій кредит. Різниця залишається у розпорядженні продавця машини.

 
Залишіть свої дані
Щоб ми могли зв'язатися з Вами і уточнити всі деталі
Надіслати
Massenger
Whatsapp
Viber
Telegram
Kyivstar097 617 02 02
Lifecell093 617 02 02
Vodafone099 617 02 02
Обратный звонокВам перезвонят
Email письмо